ENT2 sep '13 09:04

Claudia de Breij gaat weer op tournee

Auteur: ANP Nieuws

UTRECHT - Claudia de Breij gaat het komende seizoen met een nieuw theaterprogramma op tournee.

ANP Kippa
ANP Kippa

De première van de nog titelloze voorstelling is in februari 2014, heeft haar management maandag bekendgemaakt. Zij wordt begeleid door haar vaste muzikale combo.

Het wordt haar eerste reizende show sinds zij eind 2011 besloot een uitverkochte tournee te annuleren omdat ze op dat moment geen goed nieuw materiaal had. Haar vorige tournee Hete vrede kreeg lyrische recensies en won de Poelifinario voor de meest indrukwekkende cabaretvoorstelling van 2010.

De 38-jarige cabaretier stond het afgelopen voorjaar wel ruim een maand in theater DeLaMar met het programma Alleen. Hierin blikte zij terug op de twee turbulente jaren die achter haar liggen. Zij en haar vrouw Conny gingen na veertien jaar uit elkaar, waarna De Breij een nieuwe liefde vond. Na dit goed ontvangen liedjesprogramma 'kruipt het bloed weer waar het gaan moet', aldus De Breij. "Ik wil weer het land in, grappen maken, vertellen en zingen."

Over de inhoud van het nieuwe programma kan ze nog niets zeggen. De eerste try-outs zijn eind november. Na de première is de voorstelling tot eind mei door heel Nederland te zien. De Breij is op het Nederlands Film Festival in Utrecht ook al tweemaal te zien met de gelegenheidsvoorstelling Alleen voor de Nederlandse film. Deze filmconference is op 29 september en 1 oktober te zien in de Stadsschouwburg in Utrecht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen