ENT5 nov '13 05:48

Speciale award voor Annie Lennox

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN - Annie Lennox heeft afgelopen maandag de zogenoemde Music Industry Trusts Award in ontvangst mogen nemen.

EPA
EPA

Dat meldt de BBC. De 58-jarige Schotse zangeres kreeg de speciale prijs in Londen voor haar prestaties op het muzikale vlak en haar liefdadigheidswerk.

De voormalige Eurythmics-zangeres kreeg tijdens de ceremonie lof toegezwaaid van onder anderen Sir Elton John en Adele. Eerstgenoemde kon niet aanwezig zijn, maar sprak Lennox toe in een videoboodschap. Hij zei: “Je verdient deze prijs niet alleen voor je enorme bijdrage aan de muziekindustrie, maar ook voor je werk voor diverse goede doelen en als activiste.”

Adele, die wel lijfelijk aanwezig was in het Grosvenor House Hotel, sprak het publiek toe: “Zoveel van haar liedjes zijn de soundtrack van mijn leven. Annie Lennox is constant aanwezig in mijn leven. Een voorbeeld van briljant talent dat invloed heeft op iedereen.”

Lennox, die na de ceremonie een optreden gaf, was zichtbaar geroerd en voelde zich vereerd met de prijs en de lofuitingen. “Muziek heeft me een leven vol ervaringen en kansen gegeven, waarvan ik nooit had kunnen dromen. Ik voel me bevoorrecht om een artiest te kunnen zijn, met name als vrouw.”

Gerelateerde artikelen