ENT22 nov '13 03:08

'Geen nieuw onderzoek dood Brittany Murphy'

Auteur: ANP Nieuws

LOS ANGELES - Er komt vooralsnog geen nieuw onderzoek naar de doodsoorzaak van Brittany Murphy.

EPA
EPA

Uit een recent laboratoriumrapport kwam naar voren dat de in december 2009 overleden actrice en haar echtgenoot Simon Monjack wellicht zijn vergiftigd.

De lijkschouwer in Los Angeles meldde donderdag in een e-mail aan de Huffington Post: “Wij hebben geen plannen om het onderzoek naar hun doodsoorzaken te heropenen. Wij staan achter ons oorspronkelijke rapport. Aangezien we nog geen resultaten van een nieuw laboratoriumonderzoek hebben ontvangen, kunnen we geen andere conlusies trekken.”

Murphy overleed in 2009 op 32-jarige leeftijd aan een hartstilstand. De autopsie wees uit dat ze aan een longontsteking en bloedarmoede leed. Vijf maanden later stierf ook haar man. Brittany's vader, Angelo Bertolotti, vertrouwde het niet en liet het haar van de Clueless-ster testen. Daarin werden tien zware metalen in hoge concentraties aangetroffen.

Kwade bedoelingen

De onderzoekers kwamen tot een opvallende conclusie. "Als we de kans zouden uitsluiten dat deze zware metalen tegelijkertijd per ongeluk in haar lichaam terecht zijn gekomen, dan is de enige logische verklaring dat deze persoon er door toedoen van iemand anders aan is blootgesteld, waarschijnlijk met kwade bedoelingen", staat in het rapport.

Zware metalen zitten bijvoorbeeld in diverse bestrijdingsmiddelen, zoals ratten- of insectengif. Deze stoffen kunnen symptomen als hoofdpijn, duizeligheid, trillingen, neurologische klachten en maag- en longproblemen veroorzaken. Voor hun dood werden alle symptomen van vergiftiging met zware metalen geconstateerd, bij zowel Murphy als Monjack.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen