ENT24 nov '13 12:10

Nederlandse actrice in nieuwe film Sokurov

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM - De Nederlandse actrice Johanna Korthals Altes heeft een rol bemachtigd in Francoфonia, de nieuwe film van de beroemde Russische regisseur Alexander Sokurov.

Alexander Sokurov. EPA
Alexander Sokurov. EPA

Er vinden de komende week onder meer opnames plaats in de havens van Rotterdam.

Daarnaast heeft Sokurov bij hoge uitzondering toestemming gekregen om voor zijn film te draaien in het Louvre in Parijs. Dat heeft de Nederlandse coproducent N279 Entertainment zondag bekendgemaakt.

Francoфonia vertelt het waargebeurde verhaal van het hoofd van de Duitse Kunstschutz en de directeur van het Louvre die er in de Tweede Wereldoorlog samen voor zorgden dat de schatten uit het wereldberoemde museum op tijd konden worden geëvacueerd. In een mengvorm van fictie en documentaire stelt Sokurov vragen over de verhouding tussen kunst en macht, moraal, eer en menselijkheid.

De Nederlandse actrice Johanna Korthals Altes woont en werkt al lange tijd in Frankrijk, waar ze in films en theatervoorstellingen te zien was. Regisseur Alexander Sokurov maakte eerder veelbekroonde en veelgeprezen films als Faust, Father & Son en Russian Ark. Francoфonia moet in de loop van 2014 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen