ENT5 sep '13 19:04

Chantal Janzen geeft eerlijke reactie

Auteur: ANP Nieuws

ZWOLLE - Actrice, musicalster en presentatrice Chantal Janzen vindt dat kandidaten bij Holland's Got Talent een eerlijke reactie verdienen op hun optreden.

ANP Kippa
ANP Kippa

"Ze zijn soms van heel ver gekomen om hun kunsten te laten zien. Dan verdienen ze het niet om te worden afgeknald door alle drie de juryleden."

Janzen zit voor het eerst in de jury bij de talentenjacht van RTL4. "Het voelt niet als werk", vindt de presentatrice, omdat ze voor de shows niets hoeft voor te bereiden. "Sterker nog, ik mag niets weten over de kandidaten van te voren. Ik zit daar om te worden vermaakt, net als ieder ander in het publiek."

Ze had nog niet veel shows gezien van Holland's Got Talent. "Ik trad tijdens de uitzendingen zelf op in het theater." Maar ze heeft wel aardig wat filmpjes bekeken van Britain's Got Talent op Youtube, zo zei ze donderdag in het theater De Spiegel in Zwolle, waar de opnames van het programma in volle gang zijn.

Hakijzer

Janzens favoriete jurylid in de Britse tv-shows is de komiek David Williams. "Hij verpakt de kritiek op een leuke en subtiele manier." In tegenstelling tot medejurylid Simon Cowell. "Hij is het hakijzer, net als Gordon bij ons."

Ze is blij dat de kandidaten naar haar adviezen luisteren. "Ik zit al 12 jaar in de musical- en theaterwereld. Door mijn ervaring nemen de kandidaten de kritiek van mij aan. Dat is fijn." Het leukst aan de talentenjacht vindt de presentatrice het feit dat "alles en iedereen kan komen".

Verrassingselement

Ook Gordon, die er vanaf de eerste editie bij is, roemt het verrassingselement van de talentenjacht. "Je ziet de meest bizarre dingen. Het blijft lachen." Gordon beoordeelt de optredens wederom op geheel eigen wijze. "Jouw haar is het summum van vreselijk", zei hij donderdag na afloop van een optreden.

Het derde jurylid Dan Karaty ziet bij de zesde editie minder zang en dans, en meer aparte dingen zoals martial arts en magie. "En we hadden donderdag ganzen op het podium die van de glijbaan gingen", lachte hij.

Holland's Got Talent is vanaf 26 oktober te zien bij RTL4.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen