ENT5 sep '13 17:25

Audities Holland's Got Talent in volle gang

Auteur: ANP Nieuws

ZWOLLE - De audities voor het zesde seizoen van Holland's Got Talent zijn alweer in volle gang.

ANP Kippa
ANP Kippa

Tientallen kandidaten vertonen donderdag hun kunsten in theater De Spiegel in Zwolle. Het publiek krijgt van alles voorgeschoteld, variërend van paaldans, tot streetdance, poppenkast, klassieke zang en beatbox.

Dit seizoen hebben opnieuw duizenden kandidaten zich ingeschreven om hun talenten aan een groter publiek te laten zien. Donderdag is een van de vijf auditiedagen, met in totaal 35 acts.

De ambities van de artiesten in de dop liggen soms hoog. ''Ik wil graag een eigen theatertour hebben", droomt de 16-jarige Reindert, die het bekende 'Non, je ne regrette rien' van de Franse zangeres Edith Piaf ten gehore brengt.

Paaldanseres

De 26-jarige sexy paaldanseres Tatjana uit Amsterdam doet mee omdat ze graag wil laten zien dat paaldansen een kunstvorm is. Een 45-jarige docente aan de Technische Universiteit Delft zegt dat ze jarenlang door collega's aan haar hoofd gezeurd is om haar zangkunsten te tonen, en dat ze het nu eindelijk heeft aangedurfd.

De 17-jarige kandidate Hanneke uit Urk staat gespannen op het podium. "Het lukte me niet goed om m'n zenuwen in bedwang te krijgen", geeft ze achteraf toe. Maar ze is van plan door te gaan met zingen en een zangcoach te nemen, zoals de jury haar adviseerde. Presentator Robert ten Brink vangt de dappere kandidaten op in de coulissen zoals gebruikelijk.

Gordon en Dan Karaty zitten wederom in de jury van de talentenjacht. Chantal Janzen sluit dit jaar voor het eerst bij hen aan. De audities en de shows zijn vanaf 26 oktober te zien bij RTL4.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen