ENT26 jun '13 19:40

Renate is Jackie's Best Dressed 2013

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Renate Gerschtanowitz is de winnares van de Jackie's Best Dressed Award 2013.

ANP Kippa
ANP Kippa

De presentatrice kreeg de prijs woensdagavond in The Oyster Club in Amsterdam uit handen van Suzanne Arbeid, de kersverse hoofdredacteur van tijdschrift Jackie. "Een hartstikke leuk compliment", noemt Renate de uitverkiezing.

"Net als veel andere vrouwen heb ik de neiging om op een compliment over mijn kleding te reageren met: 'O, het is een uitverkoopje hoor'. Terwijl het natuurlijk hartstikke leuk is om te horen dat je er goed uitziet. Ik heb twee kleine kinderen en probeer er iets van te maken. Als dat wordt gewaardeerd, zeg ik: dankjewel!"

Sinds ze moeder is van zoons Julian (4) en Benjamin (2) is er wel iets veranderd op modegebied. "Ik heb nu twee kledingkasten. Als ik een dag met de jongens ben, loop ik niet rond in een strakke kokerrok en hakken. Ik ben ook wel een spijkerbroeken-en-gympenmeisje. Maar niet alleen maar. Als ik met mijn man of met vriendinnen op stap ga, trek ik wel een leuk outfitje en hakken aan."

Klassiek maar sexy

Ze was altijd al wel een 'meisje-meisje'. "En ik deed al op vrij jonge leeftijd modellenwerk, dan word je ook continu aangekleed en opgedirkt." Haar stijl zou ze omschrijven als: vrouwelijk, ingetogen, klassiek maar wel sexy. "Ik weet intussen wat bij me past en wat niet. Ik ben niet heel erg van het experimenteren en heb een bloedhekel aan looks die van boven tot onder bedacht zijn. Ik houd van de Parijse vrouw: nonchalant, maar wel verzorgd."

Renate kiest niet alleen voor duur en design. "Ik ben ook groot fan van Asos, Zara en de H&M. Qua stijl en qua prijs." Bij de uitreiking droeg de presentatrice een rok van Claes Iversen en een shirt van Zoe Karssen. "Niet helemaal glamour en vooral niet van top tot teen gepolijst."

Rock 'n roll

Jackie noemt haar 'de ultieme vertolking van een modern day Jackie O.', maar zelf durft ze de vergelijking met de stijlvolle voormalige presidentsvrouw niet te trekken. "Ik houd wel van haar stijl, maar hoop dat ik iets meer rock 'n roll ben. En ik ben in elk geval een stuk gelukkiger in de liefde dan dat zij was", aldus de vrouw van RTL Boulevard-presentator Winston Gerschtanowitz.

Renate liet woensdagavond vier bekende collega's achter zich: Victoria Koblenko (2), Lieke van Lexmond (3), Daphne Deckers (4) en Sophie van der Stap (5). De vakjury bestond uit hoofdredacteur Suzanne Arbeid, stylist Fred van Leer, modeontwerpster Mada van Gaans en de winnares van vorig jaar: Winonah de Jong.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen