ENT5 nov '13 19:58

Ted Nugent lonkt naar presidentschap VS

Auteur: ANP Nieuws

DETROIT - De Amerikaanse rocker Ted Nugent overweegt serieus om zich namens de Republikeinse Partij kandidaat te stellen bij de presidentsverkiezingen van 2016.

EPA
EPA

Dat liet de gitarist, die in de jaren 60 doorbrak met de groep The Amboy Dukes, zondag weten in een interview met radiozender WCSX in Detroit. Nugent staat bekend om zijn conservatieve politieke standpunten en geldt als fanatiek voorvechter van de vrijheid van wapenbezit en de jacht.

"Ik heb gewaarschuwd dat ik mij wel eens kandidaat zou kunnen stellen, omdat ik daartoe uitgedaagd ben’’, zei Nugent in de uitzending. "Ik ben ook aangemoedigd in Texas en andere staten, waaronder Detroit, om het te doen. Ik ben overtuigd van mijn nuchtere visie, mijn gezond verstand en mijn connectie met de mensen die de hardwerkende ruggengraat van Amerika vormen."

Onlangs beschuldigde Nugent de huidige Amerikaanse overheid er in een ander interview van dat ze de boel uit de hand liet lopen. Hij noemde president Obama ‘een monster in het Witte Huis’ die hij nog niet eens in staat achtte om zijn tourbus te besturen. In juli van dit jaar had Nugent tegenover The Washington Post ook al verklaard wel iets in een kandidaatstelling voor het presidentschap te zien.

Gerelateerde artikelen