ENT2 dec '13 15:03

Graham Parker met The Rumour naar Paradiso

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Graham Parker (63) is niet alleen herenigd met zijn voormalige band The Rumour, hij komt op 11 juni ook meteen met de groep naar Paradiso in Amsterdam.

Paradiso. ANP
Paradiso. ANP

Het is voor het eerst in meer dan 33 jaar dat Graham Parker and The Rumour in de originele samenstelling in ons land te zien is.

Vorig jaar maakte de groep in de klassieke samenstelling -zanger Parker, gitaristen Brinsley Schwarz en Martin Belmont, drummer Steve Goulding, bassist Andrew Bodnar en toetsenist Bob Andrews- het reüniealbum Three Chords Good. "Na een afwezigheid van meer dan 30 jaar was het heel bijzonder om The Rumour mijn songs weer te horen spelen", zei Parker toen.

De voormalige pubzanger Parker vormde halverwege de jaren zeventig samen met Elvis Costello en Joe Jackson de ‘new wave’ van de Britse singer-songwriters. In zijn muziek combineerde hij invloeden uit de punk en de soul. Samen met zijn begeleiders The Rumour haalde hij de Nederlandse hitlijsten met het live-album The Parkerilla en de single Hey Lord, Don’t Ask me Questions. De groep werd soms beschouwd als een Britse tegenhanger van Bruce Springsteen en diens E-Street Band.

In 1980 gingen Parker en The Rumour uiteen. De zanger bleef actief als singer-songwriter, trad sindsdien nog regelmatig op als soloartiest en had in 1990 nog een bescheiden hit met het nummer Soul Time.

Gerelateerde artikelen