ENT18 nov '13 22:17

'Brittany Murphy is misschien vergiftigd'

Auteur: ANP Nieuws

LOS ANGELES - Brittany Murphy en haar echtgenoot Simon Monjack zijn misschien vergiftigd, meldt The Examiner.

EPA
EPA

In een nieuw laboratoriumrapport valt te lezen dat de zware metalen in haar lichaam anders moeilijk te verklaren zijn. De vader van de Amerikaanse actrice wil het tot op de bodem uitzoeken.

Murphy overleed in 2009 op 32-jarige leeftijd aan een hartstilstand. De autopsie wees uit dat ze aan een longontsteking en bloedarmoede leed. Vijf maanden later stierf ook haar man. Brittany's vader, Angelo Bertolotti, vertrouwde het niet en liet het haar van de Clueless-ster testen. Daarin werden tien zware metalen in hoge concentraties aangetroffen.

De onderzoekers kwamen tot een opvallende conclusie. "Als we de kans zouden uitsluiten dat deze zware metalen tegelijkertijd per ongeluk in haar lichaam terecht zijn gekomen, dan is de enige logische verklaring dat deze persoon er door toedoen van iemand anders aan is blootgesteld, waarschijnlijk met kwade bedoelingen", staat in het rapport.

Symptomen

Zware metalen zitten bijvoorbeeld in diverse bestrijdingsmiddelen, zoals ratten- of insectengif. Deze stoffen kunnen symptomen als hoofdpijn, duizeligheid, trillingen, neurologische klachten en maag- en longproblemen veroorzaken. Voor hun dood werden alle symptomen van vergiftiging met zware metalen geconstateerd, bij zowel Murphy als Monjack.

Bertolotti is woedend over de manier waarop de roddelpers met de dood van zijn dochter is omgesprongen. "De boosaardige geruchten over haar dood, verspreid door de tabloids, hebben Brittany's reputatie ten onrechte verpest", stelt hij. "Mijn dochter heeft nooit aan de drugs gezeten of anorexia gehad, in tegenstelling tot wat die media schreven."

"Brittany en Simon werden belachelijk gemaakt door The Hollywood Reporter toen ze klaagden dat ze in de gaten werden gehouden en dat ze voor hun leven vreesden", gaat de vader van Murphy verder. Hij blijft zich vastbijten in de zaak. "Ik zal niet rusten tot de waarheid over deze tragische gebeurtenissen boven tafel is. Het recht zal zegevieren."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen