ENT31 jul '13 05:40

Borgman geselecteerd voor Belgisch festival

Auteur: ANP Nieuws

OOSTENDE - De zegetocht van de Nederlandse film Borgman gaat door.

ANP Kippa
ANP Kippa

De zwarte komedie van regisseur Alex van Warmerdam opent op 6 september het Filmfestival van de Belgische plaats Oostende.

De achtste film van Van Warmerdam beleefde in mei zijn wereldpremière op het Festival van Cannes. Het was de eerste Nederlandse titel in bijna veertig jaar die was opgenomen in de competitie. De film kreeg daar lovende recensies en is sindsdien al voor een groot aantal festivals over de hele wereld geselecteerd.

Op een festival in Servië werd Borgman eerder deze maand uitgeroepen tot beste Europese film van het jaar. En op het toonaangevende festival van Toronto, dat half september plaatsvindt, is Borgman opgenomen in het ´Vanguard´-programma, waarin opmerkelijke, eigenzinnige en provocatieve films worden vertoond.

Borgman, die inmiddels al aan tientallen landen is verkocht, vertelt over een mysterieuze vreemdeling die zich aandient in een villawijk. De hoofdrollen worden gespeeld door Hadewych Minis, Jan Bijvoet en Eva van de Wijdeven. De film draait vanaf eind augustus in de Nederlandse bioscopen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen