ENT2 sep '13 08:40

Franco: bij origineel script minder druk

Auteur: ANP Nieuws

VENETIË - James Franco is naast acteur ook regisseur.

EPA
EPA

Zijn laatste film, Child of God, is gebasseerd op het boek van de Amerikaanse schrijver Cormac McCarthy. En zo werkt hij graag. Literatuur van anderen bewerken. "Het is beter voor me. Als ik literatuur van schrijvers die ik zeer bewonder bewerk, voel ik een grote verantwoordelijkheid."

Daardoor maakt hij betere films, vertelt hij in de Volkskrant. "Als ik een origineel script schrijf, ben ik juist sneller tevreden, dan is er minder druk." De keuze voor Child of God was snel gemaakt. "Als je haren op je rug omhoog staan bij het lezen, wat bij mij gebeurde, dan zit er kennelijk iets vitaals in het boek", legt Franco uit.

Child of God gaat volgens Franco over een man die extreem eenzaam is. "Hij wil wel contact maken met andere mensen, maar kan dat niet. Dat soort universele ervaringen, die we allemaal wel eens meemaken, kun je soms het beste extreem overbrengen, meer samengebald. Een passage in het boek die me trof, was die waarin hij onhandig zeult met een lijk. Deze moordenaar is niet zo goed in wat hij doet."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen