ENT11 jun '13 13:03

Joop Braakhekke als gemene kok in kinderfilm

Auteur: ANP Nieuws

BERKEL EN RODENRIJS - Joop Braakhekke speelt binnenkort zijn eerste grote filmrol.

ANP Kippa
ANP Kippa

De 72-jarige tv-kok speelt de hoofdrol in de speelfilm Het geheim van de messenkoning die de komende week wordt opgenomen op basischool De Kleine Kapitein in Berkel en Rodenrijs.

Met het unieke project wil de school leerlingen laten zien hoe een echte speelfilm wordt gemaakt. De afgelopen weken hebben de scholieren onder leiding van hun docenten de voorbereidingen getroffen. En de komende week vinden de opnames plaats in en rond de school.

Het verhaal vertelt over een gefrustreerde tv-kok (Braakhekke) die steenrijk is geworden via eenTellsell-kanaal. Zijn ultieme doel is wraak nemen op kinderen die, in tegenstelling tot hem zelf, wel goed onderwijs hebben genoten. Daarom wil hij een grote fabriek bouwen op de plek van de Kleine Kapitein-school in Lansingerland.

Overbeek

Braakhekke is niet de enige BN'er die belangeloos zijn medewerking aan het project verleent. Ook feministisch icoon Cisca Dresselhuys en nieuwslezer Jeroen Overbeek doen mee aan de film. Ook de gemeente Lansingerland heeft enthousiast en belangeloos geholpen het plan te verwezenlijken.

De 'wereldpremière' van Het geheim van de messenkoning vindt plaats op woensdagavond 17 juli in het gemeentehuis van Lansingerland. Burgemeester Ewald van Vliet zal aanwezig zijn bij deze bijzondere vertoning.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen