ENT26 jun '13 11:27

Kim-Lian bang voor bevalling in auto

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM - Kim-Lian van der Meij hoopt dat ze niet in de auto hoeft te bevallen van haar derde kind.

ANP KIPPA
ANP KIPPA

De hoogzwangere musicalster is met haar gezin vertrokken naar Zweden, het geboorteland van haar vriend Daniël. Ze wil, net als bij haar eerste twee kinderen, bevallen in het Scandinavische land. Maar het ziekenhuis is niet heel vlakbij.

De actrice en zangeres is al moeder van dochter Ronja (5) en zoon William (3) en 38 weken zwanger van haar derde kind. Het enige waarover ze zich nu nog druk maakt, is de afstand tussen haar Zweedse woning en het ziekenhuis. "Thuis bevallen kent men hier niet. Waar ik me zorgen over maak, is dat we minimaal een half uur moeten rijden naar het ziekenhuis. En dat is dus als alles meezit."

Haar twee vorige bevallingen gingen supersnel, vertelt ze in de krant. "De tijd tussen de weeën en de daadwerkelijke bevalling bestreek slechts 1,5 uur. Ik heb begrepen dat het een volgende keer dan vaak nog veel sneller gaat. Dat zou bevallen in de auto betekenen en dat zie ik niet heel erg zitten."

Voordat het moment daar is, geniet Kim-Lian nog even in alle rust van haar gezin. Maar dat is niet de enige reden dat ze in Zweden wil bevallen: zij en Daniël denken er nog steeds over om te emigreren naar het land. "Als kinderen hier worden geboren, hebben ze meteen ook de Zweedse nationaliteit. Ook als we hier uiteindelijk niet als gezin belanden, wil ik mijn kinderen de mogelijkheden bieden om in dit land te gaan studeren als ze ouder zijn."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen