ENT21 okt '13 10:13

Sergio Hasselbaink en Huub Smit in Popoz

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - In de humoristische politieserie Popoz van Comedy Central spelen Sergio Hasselbaink en Huub Smit een ambitieus politieduo dat in komische situaties verzeild raakt.

Acteurs Sergio Hasselbaink (links) en Huub Smit (rechts) tijdens de opnames van de televisieserie Popoz. ANP Kippa
Acteurs Sergio Hasselbaink (links) en Huub Smit (rechts) tijdens de opnames van de televisieserie Popoz. ANP Kippa

Op onvoorspelbare en vaak absurde wijze gaan ze de criminaliteit te lijf.

Sergio Hasselbaink (Sonny Boy) speelt de rol van rechercheur Randy. "Randy heeft een passie voor het politievak. Ook is hij licht neurotisch. Op het oog lijkt hij kalm, maar zodra hij de controle dreigt te verliezen, raakt hij in paniek. Maar helaas gebeurt er niet zoveel, dus als er iets aan de hand is, dan geeft Randy vol gas’’, vertelt Sergio over zijn eerste rol in een comedyserie.

Huub Smit (New Kids) kruipt in de rol van rechercheur Ivo. "Ivo is heel gedreven, ongeduldig ook en snel aangebrand. Een opschepper. Hij wil het liefst de hele tijd mensen arresteren en zoekt daar steeds een aanleiding voor. Hij wil graag Amerikaanse spektakel, maar dat pakt vaak anders uit door vergissingen en machogedrag. Zien ze een rouwende familie, dan denken Randy en Ivo dat het maffiosi zijn en gaan ze erop af. Dat ze vaak onbewust verkeerde interpretaties maken, leidt tot humoristische situaties’’, legt Huub uit.

Twist

Comedy Central zendt Popoz, straattaal voor politie, vanaf zondag 3 november 22.00 uur uit in zes afleveringen van 24 minuten. Elke aflevering bestaat uit allemaal korte sketches die variëren in lengte, vertellen regisseurs Martijn Smits en Erwin van den Eshof. Erwin: "Kijkers herkennen gijzelingen of een achtervolging. In Popoz geven we daar een originele twist aan. Martijn en ik houden erg van klassieke Amerikaanse actiefilms als Bad Boys, Point Break en Die Hard. We zijn gewoon begonnen met het schrijven van allerlei sketches en zo groeide ons universum Popoz.’’

Martijn: "Wat we met deze Nederlandse serie beogen is om het er zo niet-Nederlands mogelijk uit te laten zien. De sketches zien er erg Amerikaans uit en staan daarmee erg ver van series als Flikken en Baantjer. De absurde situaties waarin de rechercheurs belanden maken het weer extra grappig. We geven daarmee een twist aan Amerikaanse politiefilms.’’

Huwelijk

Sergio Hasselbaink werd als eerste gecast. Met hem maakten de Popoz-regisseurs Martijn Smits en Erwin van den Eshof eerder de horrorfilm Zombibi. Martijn: "We hebben de serie geschreven met Sergio als één van de hoofdrolspelers. Huub Smit volgde al vrij snel na een casting. Toen werd het een huwelijk.’’ Hasselbaink en Smit kenden elkaar van de skate-scene. "Het is geweldig om met mensen te kunnen werken die je vertrouwt’’, zegt Sergio.

Noel Deelen speelt in Popoz de stagiaire, Uriah Arnhem speelt de terugkerende rol van slechterik. Ancilla Tilia heeft in de serie een gastrol als sexy patholoog-anatoom.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen