ENT23 sep '13 12:23

The Voice is wereldwijd succes

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG - The Voice is al lang geen talentenprogramma meer dat alleen in Nederland razend populair is en een miljoenenpubliek trekt.

ANP Kippa
ANP Kippa

De show, waarin bekende artiesten als coach op zoek gaan naar een nieuw zangtalent, is inmiddels te zien in zo'n 140 landen.

Het programma, dat bedacht is door mediatycoon John de Mol, draait meer dan andere programma's om de stem van de deelnemers. Om er voor te zorgen dat de coaches niet afgaan op het uiterlijk en de performance van een kandidaat zijn de zogenoemde Blind Auditions bedacht. Ze zitten met hun rug naar de auditant toe en kunnen hun stoel omdraaien als ze de stem goed genoeg vinden.

Daarna nemen de deelnemers het in een battle tegen elkaar op. Zo wordt de groep met kandidaten steeds kleiner. In de tussentijd worden ze bijgestaan door de coach die ze na de auditieronde zelf hebben mogen kiezen. Hierna volgen de liveshows. Tijdens deze show wordt er veel werk gemaakt van licht en decor. Vorige week won de Amerikaanse versie van het programma een Creative Emmy Awards voor het beste lichtontwerp en -regie.

Verschillende landen

Versies van The Voice worden gemaakt en uitgezonden in onder meer Albanië, Duitsland, Argentinië, Mexico, Verenigde Staten, Spanje, Zweden, Zuid-Korea, Engeland, Turkije, Israël, Frankrijk en India. Maar er zijn nog veel meer landen. Veel bekende sterren hebben zich opgeworpen als coach in de verschillende shows. Artiesten als Adam Levine, Christina Aguilera, Will.i.am, Tom Jones en Jessie J namen al plaats in een van de draaiende stoelen. In Nederland zijn Trijntje Oosterhuis, Marco Borsato, Ilse DeLange en Ali B de coaches in het vierde seizoen van het programma.

De Amerikaanse versie van The Voice won zondagavond een Emmy in de categorie Reality Competition Program. Dat is de enige categorie waarin gewone mensen meedoen. De Mol was in de VS aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen. Na afloop ze hij: "Ik ben echt uit mijn dak gegaan, omdat ik het niet verwachtte". Eerder vertelde hij nog dat hij nuchter was onder de nominatie, maar dat hij de prijs wel graag wilde winnen. "De Emmy Award is de belangrijkste tv-prijs van de wereld. Ik heb op kantoor een hele prijzenkast staan, maar die staat er nog niet in."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen