ENT5 okt '13 12:42

'Peter R. de Vries heeft geen zelfspot'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Bij het in ontvangst nemen van de Herman Brood Award, voor de meest rebelse mediafiguur van Nederland, kon Johan Derksen het niet laten een sneer uit te delen aan Peter R.

ANP Kippa
ANP Kippa

de Vries. Op de vraag wie de prijs volgend jaar moet winnen, zei Derksen: "Ik gun het iedereen, behalve Peter R. de Vries. Die man heeft helemaal geen zelfspot, hij neemt zichzelf zo serieus."

"Hij heeft dan wel wat leuke misdaadprogrammaatjes gemaakt", vervolgde hij, "maar daarom ben je nog niet Jezus of onze lieve Heer hè."

De Herman Brood Award is ingesteld door website ThePostOnline. Derksen heeft Brood goed gekend, vertelde hij. "Herman en ik zijn jaren met elkaar opgetrokken in Assen. We zaten tot diep in de nacht in het Asser nachtleven. We gingen naar nachtcafé De Grot, daar ging de deur nooit op slot. De volgende ochtend reed ik meteen door naar de redactie van de Winschoter Courant. Dan was ik weer regioverslaggever, zonder dat ik mijn bed gezien had."

Vleugel

Volgens Derksen brak Brood geregeld 's nachts in bij mensen die een vleugel in hun huis hadden staan. "Hij jatte niets, maar ging op de vleugel zitten spelen. Als de bewoners wakker werden, ging hij ervandoor. De volgende dag stond in de plaatselijke krant: 'Mysterieuze pianist opnieuw toegeslagen'. Dat was Herman."

Derksen zei 'doodziek' te worden van praatprogramma's 'waar ijdeltuiten in hun zondagse pak zitten om zo weinig mogelijk te zeggen'. De meeste mensen draaien volgens hem om de hete brij heen. "Dat doe ik niet. Het resultaat is dat je heel eenzame verjaardagen hebt, maar dat interesseert me niks."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen