ENT11 jun '13 08:56

Dj's in Glazen Huis voor kinderen met diarree

Auteur: ANP Nieuws

HILVERSUM - De drie 3FM-dj's die in de dagen voor kerst in het Glazen Huis vertoeven, gaan geld inzamelen voor kinderen die sterven aan diarree.

ANP Kippa
ANP Kippa

Eric Corton maakte dinsdag in de ochtendshow van Giel Beelen bekend dat Serious Request 2013 focust op de 800.000 jonge slachtoffers die jaarlijks sterven omdat ze niet beschikken over schoon drinkwater, zeep en toiletten.

Het Glazen Huis staat dit jaar van 18 tot en met 24 december op het Wilhelminaplein in Leeuwarden. De opbrengst van de jaarlijkse benefietactie gaat naar het Rode Kruis, dat het geld besteedt aan de bouw van sanitaire voorzieningen, training en informatie over het belang van goede hygiëne. Eric Corton vertelde in de uitzending dat 50 cent al voldoende is om een kind een maand lang te voorzien van zeep. Voor 15 euro kan een heel gezin een jaar lang schoon drinkwater krijgen.

Volgens het Rode Kruis sterven elke dag 2200 kinderen aan diarree. Met name jonge kinderen tot 5 jaar oud zijn kwetsbaar, omdat ze nog weerstand moeten opbouwen. Zonder behandeling sterven kinderen met diarree door uitdroging. Ouders hebben vaak onvoldoende kennis om dit te voorkomen en het leven van hun kind te redden, redeneert de internationale hulporganisatie.

Het Rode Kruis en 3FM zetten zich ieder jaar in voor een stille ramp. Het is nog niet bekend welke dj's zich voor de komende editie van Serious Request laten opsluiten in de glazen radiostudio om zes etmalen achtereen verzoeknummers van het publiek in te willigen. Vorig jaar stond het Glazen Huis in Enschede. De actie bracht toen ruim 12,2 miljoen euro op voor het terugdringen van babysterfte.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen