ENT8 aug '13 20:08

Onbekende oude Dylan-song verschenen

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN - Een onbekend nummer van Bob Dylan is donderdag op internet verschenen.

EPA
EPA

Het gaat om Pretty Saro, een achttiende eeuws Engels folkliedje. De zanger nam het op voor zijn dubbelalbum Self Portrait uit 1970, maar het nummer haalde de uiteindelijke versie van die plaat niet. Het op YouTube verschenen liedje is een voorproefje van de dubbel-cd Another Self Portrait die op 27 augustus verschijnt als tiende deel in Bob Dylans Bootleg Series.

Another Self Portrait bevat vijfendertig niet eerder uitgebrachte tracks van de zanger uit de periode 1969 tot 1971, toen hij zijn albums Self Portrait en New Morning maakte. Het zeer eigenzinnige Self Portrait werd destijds een commercieel fiasco, waarna Dylan met dezelfde groep musici snel het veel toegankelijker New Morning maakte. Die plaat werd wel weer goed ontvangen en als een hoogtepunt in Dylans oeuvre beschouwd. Met de jaren is echter ook de waardering voor Self Portrait weer gegroeid.

Het nu voor het eerst verschenen Pretty Saro is een melodieus oud volksliedje met alleen akoestische gitaarbegeleiding. De videoclip is van producente en documentairemaakster Jennifer Lebeau, die onder meer verantwoordelijk was voor de veel geprezen docu The Harmony Game: The Making of Bridge Over Troubled Water uit 2011. De clip is een collage van foto’s van het Amerikaanse platteland die Lebeau selecteerde uit een totaal van meer dan twaalfhonderd beelden uit de Library of Congress in Washingon DC.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen