ENT21 okt '13 06:42

Queen-leden wilden van Sacha Cohen af

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN - Sacha Baron Cohen stapte volgens de verhalen in juli op als hoofdrolspeler in de verfilming van het leven van Queen-zanger Freddie Mercury.

EPA
EPA

De rol gaat nu gespeeld worden door Skyfall-acteur Ben Whislaw. "Op het einde hadden we het idee dat zijn aanwezigheid in de film alleen maar zou afleiden", zegt gitarist Brian May tegen Ultimate Classic Rock.

Eerder werd vermeld dat de acteur zich zou hebben teruggetrokken wegens 'creatieve meningsverschillen'. Volgens May ligt het allemaal net iets anders. De persoonlijkheid van Cohen zou simpelweg te groot zijn voor de rol. "Zijn laatste drie films, The Dicatator, Les Miserables en Hugo, zette hij allemaal prachtig neer. Maar het waren echt Sacha Baron Cohen-prestaties. We wilden geen afleidingen in de Freddie-film", aldus May.

"De man die Freddie speelt, je moet wel écht geloven dat het Freddie is. En we hadden niet het gevoel dat dit zou gebeuren met Sacha", vervolgt hij.

De partijen gingen goed uit elkaar, ondanks de moeilijke beslissing van de overgebleven bandleden van Queen. "Zonde dat er allerlei sensationele verhalen verteld werden dat hij eruit zou zijn gestapt enzo. Er was niets van waar. We zijn Sacha ook erg dankbaar. Hij had zoveel enthousiasme voor het project en hij heeft ons er echt wel meegeholpen", sluit hij af.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen