ENT13 jun '13 19:52

Eerste Pinkpopgangers wachten in regen

Auteur: ANP Nieuws

LANDGRAAF - Ondanks de oproep van de organisatie niet eerder dan vrijdag naar Landgraaf te komen, verschenen donderdag toch al de eerste Pinkpopgangers bij het festivalterrein.

ANP Kippa
ANP Kippa

Daar wachten ze in de regen tot de campings vrijdag om 12 uur 's middags open gaan, zodat ze een mooi plekje kunnen bemachtigen.

Veel mensen zijn het 'gelukkig' niet, zegt organisator Jan Smeets. "Wij ontraden dit en vragen de mensen om gewoon tot vrijdag te wachten, maar er zijn bij concerten altijd mensen die lang van tevoren voor de deur gaan liggen. Dat doen ze op eigen risico." Er zijn donderdag nog geen campingfaciliteiten beschikbaar. Ook kan de aanwezigheid van vroege vogels volgens de organisatie overlast bij de lokale inwoners veroorzaken.

Het festival is niet uitverkocht, voor het eerst sinds jaren. Dat gaat ook niet meer gebeuren volgens Smeets, hoewel er ondanks de regen nog wel steeds kaarten worden verkocht.

Pinkpop wordt dit jaar voor de 44e keer georganiseerd. Dit jaar is het driedaagse festival van 14 tot en met 16 juni in het Limburgse Landgraaf, waar het sinds 1988 plaatsvindt. Op de podia staan dit jaar onder anderen Green Day, The Killers, Queens Of The Stone Age, Kings Of Leon en Triggerfinger.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen