ENT22 okt '13 14:59

YouTube maakt nominaties Music Awards bekend

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG - PSY, Justin Bieber, Macklemore & Ryan Lewis en vele anderen maken kans op een of meerdere YouTube Awards.

ANP
ANP

Er zijn zes categorieën: Video of the Year, Artist of the Year, Response of the Year, YouTube Phenomenon, YouTube Breakthrough en Innovation of the Year.

De kanshebbers in de eerste twee categorieën zijn vooral grote sterren. In de categorieën Response of the Year en YouTube Phenomenon zijn artiesten of rages genomineerd die hun populariteit aan YouTube te danken hebben, bijvoorbeeld de Harlem Shake.

De categorie YouTube Breakthrough bestaat uit artiesten die in het afgelopen jaar mede dankzij YouTube zijn doorgebroken. Vijf innovatieve YouTube-acts strijden om de prijs in de categorie Innovation of the Year.

3 november

De prijzen worden op 3 november verdeeld tijdens een awardshow die wordt gepresenteerd door Jason Schwartzman en Reggie Watts. Voorafgaand aan de uitreikingen zullen eerder opgenomen live-optredens van artiesten als Lady Gaga, Eminem en Avicii worden uitgezonden.

De gebruikers van YouTube bepalen naar wie de awards gaan. Ze kunnen hun stem uitbrengen op de YouTube Music Awards-pagina.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen