ENT19 nov '13 11:45

Trijntje geeft gul aan Giro 555

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Trijntje Oosterhuis gaat geen twee ton overmaken naar Giro 555.

ANP Kippa
ANP Kippa

Dat heeft ze via Twitter laten weten. "Iedereen zal begrijpen dat ik helaas geen 2 ton kan storten, maar ik zal gul geven", aldus de zangeres die maandagavond aan haar volgers vroeg om haar berichten op social media te liken. Daarin stelde ze dat ze voor iedere like 1 euro over zou maken naar Giro 555.

Dat liep al snel op tot 200.000 likes. Daarna was de pagina met al deze likes ineens verdwenen op Facebook. Het lijkt erop dat Trijntje niet goed heeft nagedacht over haar actie. In haar reactie schrijft ze dat het niet om haar draait. "Maar om de slachtoffers van de ramp die hun leven opnieuw moeten opbouwen en de hulpverleners die daarbij helpen. #giro555."

Ze beschrijft dat ze het vreselijk vindt om te zien wat er is gebeurd op de Filipijnen. "Ik ben zelf moeder van twee kinderen en de beelden raken mij heel erg. Het doet me goed om te zien dat mijn zorg gedeeld wordt en dat mensen in grote getale doneren en liken. De actie is een mooi voorbeeld van dat wanneer je allemaal iets kleins doet, je samen tot iets groots kan komen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen