ENT11 nov '13 08:39

Woede om opnames film Brad Pitt

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN - Regisseur David Ayer heeft zich de woede van inwoners van een Brits dorp op de hals gehaald.

EPA
EPA

Zijn filmploeg heeft zondag oorlogsscènes geschoten vol met nazi’s. En dat op Remembrance Day, de dodenherdenking van Groot-Brittannië. Totaal smakeloos, volgens de dorpsbewoners.

Om vier uur ’s morgens gingen de opnames van Fury in het plaatjes Shirburn van start, weet Daily Mirror. Honderden figuranten in nazi-uniforms trokken over de velden, terwijl aan alle kanten knallen en geweervuur klonken. De film met Brad Pitt gaat over een dappere ploeg Amerikaanse militairen die aan het einde van de Tweede Wereldoorlog in bezet Duitsland nog één keer op missie gaan.

Oorlogsveteranen, legerofficieren en bewoners noemden de actie van Ayer ‘respectloos’. Van tevoren kreeg de Amerikaan verschillende keren het verzoek niet te filmen op zondag, maar die vraag heeft hij naast zich neergelegd.

Een van de figuranten was het er niet mee eens. “Remenbrance Sunday is de belangrijkste dag van het jaar voor ons. Dat wist hij heus wel. In plaats van de gesneuvelden te herdenken, moesten we in nazi-uniforms rondlopen. Ik wilde het eigenlijk niet, maar heb het toch gedaan. In deze barre tijden moet er brood op de plank komen.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen