ENT5 jul '13 03:30

50 Cent claimt onschuld in geweldszaak

Auteur: ANP Nieuws

LOS ANGELES - 50 Cent beweert onschuldig te zijn aan vijf aanklachten van onder meer huiselijk geweld en vandalisme.

EPA
EPA

De 37-jarige rapper werd afgelopen dinsdag beschuldigd van het trappen van zijn zwangere ex-vriendin en daarnaast zou hij haar huis hebben vernield op 23 juni.

50 Cent, die eigenlijk Curtis Jackson heet, zegt geen enkele wetenschap te hebben van het vermeende incident. Zijn advocaat, Scott Leemo, kwam donderdag met de volgende verklaring: “Curtis Jackson ontkent alle beschuldigingen aan zijn adres. Het is belangrijk te weten dat hij niet is gearresteerd. Wij zijn nu een eigen onderzoek gestart naar deze beschuldigingen.”

Het incident zou hebben plaatsgevonden bij de vrouw thuis. Ze belde de politie dat ze in een ruzie was beland met de Candy Shop-rapper en zich had opgesloten in de slaapkamer. Hij verloor zijn zelfbeheersing, beukte de deur open en gaf de vrouw pardoes een trap in haar buik. Hierbij raakte ze gewond.

In zijn razernij sloopte hij meteen ook maar kandelaars, meubels, een televisie, een lamp en de deur van een klerenkast. Op het moment dat de politie arriveerde, was de dader al gevlogen.

De rapper wordt voor vijf delicten aangeklaagd. Een voor huiselijk geweld en vier voor vandalisme. Als hij aan alles schuldig wordt bevonden, kan hij voor vijf jaar de cel in gaan. Op 22 juli moet 50 Cent voorkomen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen