ENT5 nov '13 19:19

Eminem: ik ben helemaal geen homohater

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK - Eminem is naar eigen zeggen geen homohater, ook al staan op zijn nieuwe album weer flink wat scheldwoorden die daarop zouden kunnen wijzen.

EPA
EPA

De rapper wijst de kritiek op zijn plaat The Marshall Mathers LP 2 van de hand in gesprek met Rolling Stone.

In het nummer Rap God rapt Eminem (41) onder meer over 'faggots' en gebruikt hij 'gay-looking' als een beledigende omschrijving. "Ik weet niet hoe ik dit duidelijk moet maken zonder in herhaling te vallen, want ik heb dit al een miljoen keer gezegd", stelt de artiest. "Maar ik heb bij dat woord tijdens het rappen nooit echt aan die betekenis gedacht."

Eminem gebruikte 'faggot' vroeger tijdens battles, op dezelfde manier als bijvoorbeeld het woord 'bitch'. "Je hoorde het toen overal. In die periode wilde ik vrij zijn om te zeggen wat ik wilde. En ik zeg niet dat het goed of fout is, maar op dit punt in mijn loopbaan... Man, ik zeg zoveel dingen die grappig bedoeld zijn. Ik maakt anderen én mezelf belachelijk."

"Maar de echte ik heeft helemaal geen problemen met homo's, hetero's of transseksuelen", benadrukt de superster. "Ik vind het juist mooi dat mensen hun levens nu kunnen leiden zoals ze willen en zich kunnnen uiten. Ik doe dit al zo'n 14 jaar. Volgens mij kan ik mensen die nu nog niet begrijpen hoe ik hier over denk niet op andere gedachten brengen."

Gerelateerde artikelen