ENT14 jun '13 06:24

Filmfestival vindt nieuwe Monique van de Vens

Auteur: ANP Nieuws

UTRECHT - Drie nieuwe Monique van de Vens, een Rotterdamse Sanne Vogel, een Brabantse Wendy van Dijk, een 52-jarige Jan Kooijman en een nieuwe Michiel van Erp.

ANP Kippa
ANP Kippa

Dat zijn een paar naamgenoten van beroemde Nederlandse filmsterren die zich de afgelopen week hebben gemeld bij het Nederlands Film Festival. De campagne van het jaarlijkse evenement richt zich dit jaar op gewone Nederlanders met dezelfde naam als grote iconen uit de vaderlandse filmwereld.

"We merken na een week dat de oproep nu echt bekend begint te worden", legt een woordvoerster uit. "Mensen worden via via ook getipt door familie en vrienden." De actie leeft ook onder de filmsterren zelf. Zo riepen onder anderen Thijs Römer en Nasrdin Dchar via hun twitteraccount volgers op hun naamgenoot te vinden.

Uit de inzendingen wordt eind volgende week een top 10 samengesteld. Het publiek kan daarna vanaf 24 juni online stemmen op zijn favorieten. De vijf onbekende Nederlanders die de meeste stemmen krijgen, worden de daadwerkelijke gezichten van de campagne. Zij zullen in september in heel Nederland te zien zijn op affiches en de tv-commercial van het festival. Bovendien legt het Film Festival de nieuwe sterren in de watten, onder andere als speciale gast op de openingsavond.

De commercial wordt geregisseerd door Michiel van Erp. De campagne is bedacht door communicatiebureau KesselsKramer. Met deze aanpak wil het NFF beklemtonen dat het vooral een festival is voor het publiek. De 33e editie van het NFF vindt plaats van 25 september tot en met 4 oktober. De gast van het jaar is regisseur Paula van der Oest.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen