ENT6 aug '13 15:36Aangepast op 6 aug '13 17:09

René van der Gijp: ik ben geen homohater

Auteur: ANP Nieuws

SCHEVENINGEN - René van der Gijp begrijpt helemaal niks van de commotie die is ontstaan na zijn uitspraken in Voetbal International.

"Ik word nu op Twitter weggezet als homohater en dat zegt me helemaal niks. Als er iemand altijd zegt dat iedereen moet doen wat hij wil, ben ik het wel."

Van der Gijp snapt niet waarom er altijd gekeken wordt naar het landelijk gemiddelde als het op homo's aankomt. "Ik heb er in al die jaren dat ik actief ben geweest in de voetbalwereld niet één ontmoet. We proberen iets te maken wat er gewoon niet is", vertelt hij aan BuzzE.

René staat nog steeds achter zijn uitspraak dat er nauwelijks homoseksuele voetballers zijn in de voetballerij. "Wat willen ze dan van mij horen? Dat het wemelt van de homo's? Dat is gewoon niet zo", benadrukt de oud-voetballer. Volgens hem is er ook absoluut geen antipathie tegen homo's. "Er is iets met dat voetbal, dat ze homo's niet zouden accepteren. Maar het is helemaal geen issue. De voetbalwereld is juist heel tolerant."

De tv-persoonlijkheid heeft op zich geen moeite met de KNVB en de oud-spelers die afgelopen zaterdag meevoeren met de Canal Parade. "Maar al gaan ze met tien boten meedoen, alsof het probleem dan is opgelost?"

René van der Gijp zegt geen Twitteraccount te hebben. Een inmiddels verwijderde tweet, waarin René zegt spijt te heben van zijn uitspraken en zijn excuses aanbiedt, is dus nep.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen