ENT8 nov '13 22:34

Caro Emerald doet intiem in Club Ziggo

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Het zal een tijd geleden zijn geweest dat Caro Emerald voor zo'n bescheiden publiek stond als vrijdagavond in Club Ziggo.

ANP
ANP

Niet dat er maar zo weinig mensen naar haar wilden komen luisteren, maar simpelweg omdat er niet meer mensen in het zaaltje naast de Ziggo Dome passen. Zo'n 400 prijswinnaars waren vrijdag getuigen van haar intieme 'huiskamerconcert' in het kader van de MTV Music Week.

De 32-jarige zangeres rondde onlangs een uitverkochte tournee door Europa af. Binnenkort neemt ze even rust, omdat ze begin volgend jaar haar eerste kindje verwacht. Door de zwangerschap moest ze een aantal arena-shows in Engeland die gepland stonden voor komend voorjaar, uitstellen tot najaar 2014. Dan doet ze onder meer de O2 Arena in Londen aan. Wel even iets anders dan Club Ziggo. Maar die intimiteit in Amsterdam beviel de zangeres juist wel. ''Ik ben blij dat ik jullie allemaal in het gezicht kan kijken.''

Tijdens haar MTV Music Week-optreden biechtte Caro op dat het toeren 'met een baby aan boord' haar best wat zwaarder is gevallen dan verwacht. ''Maar het is gelukt. De komende weken doe ik nog wat promo-dingen en dan is het tijd voor verlof.'' Ze heette haar publiek vrijdagavond hartelijk welkom bij 'waarschijnlijk voorlopig mijn laatste optreden in Nederland'.

Nederlandse artiesten

Tijdens het vierdaagse muziekfestival in aanloop naar de MTV EMA-awardshow aanstaande zondag, treden op verschillende locaties in Amsterdam tientallen Nederlandse artiesten op. Club Ziggo, het kleine buurjongetje van de Ziggo Dome, biedt een podium aan onder anderen Krystl, Alain Clark, Caro Emerald en Niels Geusebroek. Die laatste deed vrijdagavond een open sollicitatie naar een plekje op het podium van het grote muziekprijzencircus van de muziekzender.

''Ik kom uit de tijd dat MTV nog echt heel groot was. 's Nachts opblijven voor de nieuwste video van Michael Jackson en de Amerikaanse MTV Awards. Nu zijn er bijna geen clips meer op MTV. Maar die EMA's, dat is dan wel weer heel mooi. Ik hoop dat ik er ooit zelf mag staan.''

Gerelateerde artikelen