ENT7 jun '13 15:09

Goed is niet goed genoeg voor Marco Borsato

Auteur: ANP Nieuws

NAARDEN - Marco Borsato zit momenteel ‘dag en nacht’ in de studio om aan zijn nieuwe album te werken.

ANP Kippa
ANP Kippa

In november hoopt hij de eerste single uit te brengen.

De hitmaker weet dat het moeilijk wordt zichzelf te overtreffen. “De maatstaf is: goed is niet goed genoeg”, zegt hij vanuit de Veronica-studio in Naarden, waar vrijdag de 2500e Top 40 wordt gevierd. Borsato stond maar liefst 14 keer op de eerste plek van de hitlijst, vaker dan elke andere Nederlandse artiest. Alleen The Beatles overtreffen hem met 16 nummer 1-hits.

“Dat is zeker een eer”, zegt de zanger over zijn record. “Voor een artiest is de Top 40 heel belangrijk, het is vaak de eerste lijst waar je naar kijkt, de eerste erkenning.”

Tekst

Marco’s eerste nummer 1-hit was Dromen zijn bedrog in 1994. In zijn nieuwe werk zal meer nadruk op de tekst liggen, zo kan hij alvast verklappen. “Het is nog te vroeg om op de inhoud in te gaan. Maar als je wat rijper wordt en meer levenservaring hebt, dan is er aan onderwerpen en inspiratie geen gebrek.”

‘Vernieuwende muziek’ wil de succesvolle zanger maken. “Dat doen we al 23 jaar en hopen we te blijven doen”, zegt hij, verwijzend naar zijn jarenlange samenwerking met componist en liedjesschrijver John Ewbank. Hoe zij samen liedjes creëren kan Marco moeilijk omschrijven. “Het is een vloeiende substantie.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen