ENT1 aug '13 09:45

Grammy-winnaar en jong talent op feest Aruba

Auteur: ANP Nieuws

ORANJESTAD - Grammywinnaar Nero, DJ Boris en het jonge Amsterdamse talent Mitchell Niemeyer zijn toegevoegd aan de line-up van het eerste Electric Festival Aruba.

ANP Kippa
ANP Kippa

Het evenement, dat het Antilliaanse eiland op de kaart moet zetten als centrum van de Caribische dancemuziek, vindt 6, 7 en 8 september plaats. Eerder waren Chuckie, gitarist Slash en Hardwell, die onlangs tot beste Europese dj van het jaar werd verkozen, al bevestigd.

Het Electric Festival Aruba moet een jaarlijks terugkerend fenomeen worden. De eerste editie van EF betekent ook de aftrap van een nieuw evenement voor de jeugd van Aruba: Solarbeats. Dit initiatief van Play Foundation, die probeert bij jongeren op Aruba liefde voor muziek bij te brengen, bestaat uit een grote muziekwedstrijd tussen de ongeveer 80 scholen op het eiland. De eerste prijs is een groot feest waarop dj Chuckie gaat draaien. Bovendien krijgt de winnende school cadeaus als zonnepanelen en iPads aangeboden.

Het is de bedoeling dat het festival in 2014 nog enorm wordt uitgebreid. Het evenement moet dan breder worden getrokken, zodat ook de Caribische kunst, keuken en lifestyle aan bod komen. Ook moet er dan een muziekconferentie plaatsvinden in samenwerking met Amsterdam Dance Event.

Het festival is een initiatief van de Aruba Tourism Authority, Amsterdam Dance Event en Dirty Dutch van dj Chuckie. Het is de bedoeling dat het feest begin september een grote stroom bezoekers naar het eiland trekt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen