ENT2 jun '13 13:59Aangepast op 2 jun '13 15:08

EO stopt met spelletjes en amusement

Auteur: ANP Nieuws

HILVERSUM - De Evangelische Omroep stopt met ingang van 2016 met het uitzenden van spelletjes en amusementsprogramma's.

ANP Kippa
ANP Kippa

Ook de medische serie Ingang Oost keert vanwege bezuinigingen niet terug op het scherm. Dit zei EO-directeur Arjan Lock zondag op Radio 1 in het programma De Perstribune.

''We moeten schrappen in programmatitels'', kondigde Lock in de MAX-uitzending aan. ''Als we moeten kiezen, dan zijn drie thema's voor de EO relevant. Dat zijn geloof, samenleving (opinie) en natuur. Dat zijn de drie thema's die bij onze missie passen. Alle programma's die daar niet in passen, daar zullen we selectiever in zijn. Dus zullen we in 2016 waarschijnlijk geen spelletjes meer uitzenden en geen amusementsprogramma's meer maken.''

Een spelletje als Wat weet Nederland met Bert van Leeuwen verdwijnt van het scherm. Volgens Lock bespaart de omroep 1,5 miljoen euro op jaarbasis door spelletjes aan andere omroepen over te laten. Het programma Het Familiediner, dat Bert van Leeuwen eveneens presenteert, mag wel blijven. ''Het Familiediner gaat over verzoening. Ik hoop dat dit programma tot in lengte van jaren te zien blijft op Nederland 1'', zei Lock.

Drama

Ingang Oost is een informatieve medische serie over de dagelijkse gang van zaken op de Spoedeisende Hulp van diverse ziekenhuizen in Nederland. Het was sinds 2003 op televisie. Een ander programma's waar de EO op bezuinigt is de recent uitgezonden docu-soap Voetbal, keek en kibbeling, die ging over het wel en wee in het vissersgemeenschap Bunschoten-Spakenburg.

Voor dramaseries blijft in beperkte mate plaats bij de EO. Na de succesvolle tv-serie Van Gogh: een huis voor Vincent is de omroep bezig met een dramaserie over CDA-politicus Willem Aantjes.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen