ENT7 sep '13 21:00

Julia van der Toorn grote sensatie The Voice

Auteur: ANP Nieuws

HILVERSUM - Ze is nog maar 17 jaar, maar wordt na haar eerste optreden in The Voice Of Holland al getipt als de grote kanshebber op de eindzege in de talentenjacht van RTL.Met haar interpretatie van 'Oops I did it again' van Britney Spears veroverde Julia van der Toorn vrijdagavond tijdens de zogeheten 'blind auditions' het hart van de kijkers.

ANP Kippa
ANP Kippa

Met haar interpretatie van 'Oops I did it again' van Britney Spears veroverde Julia van der Toorn vrijdagavond tijdens de zogeheten 'blind auditions' het hart van de kijkers. Ook juryleden Trijntje Oosterhuis, Ilse de Lange, Ali B. en Marco Borsato waren vrijwel direct overtuigd van haar talent en draaiden hun Voice of Holland-stoel om: Julia mag door naar de volgende ronde.

"Zo af en toe gebeurt er iets heel bijzonders, zoals toen jij met je gitaar en je stem de hele ruimte vulde'', zei jurylid Borsato in zijn betoog om Julia in zijn team van talenten in te lijven. "Ik heb zoveel ideeën over wat we met jou zouden kunnen doen, want je kunt echt alles. Ik wil jou begeleiden. Al is dit programma al 100 jaar afgelopen, dan nog zal ik je steunen. Eens in Team Borsato, altijd in Team Borsato.''

Knuffel

Zijn betoog miste zijn uitwerking niet en Julia koos voor Borsato. Na haar keuze kreeg ze een knuffel van hem en fluisterde de zanger haar en passant toe: "Jij maakt mijn seizoen.''

Haar eerste nummer was al genoeg voor een vervolg in het programma. De juryleden dwongen echter met succes een tweede optreden af. Met haar versie van 'New York', oorspronkelijk gezongen door Alicia Keys, kreeg Julia opnieuw de handen op elkaar.

Vereerd

Als scholier aan het Sint Vituscollege in Bussum was Julia al muzikaal actief tijdens open podia. Daarna begon de 17-jarige de muziekopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Na afloop van de uitzending liet ze via Twitter weten vereerd te zijn. "Ik ben ontroerd en overweldigd, maar bovenal vereerd door al jullie lieve woorden. Ik heb ongelooflijk veel zin in dit avontuur!''

The Voice of Holland trok vrijdagavond veel kijkers: bijna 2,3 miljoen Nederlanders zagen de tweede aflevering van de zangtalentenjacht op RTL 4. Het programma versloeg daarmee de WK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Estland (1,6 miljoen) op SBS6.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen