ENT6 jul '13 12:43

RTL 4 scoort met zomercliffhanger GTST

Auteur: ANP Nieuws

HILVERSUM - De zomercliffhanger van Goede Tijden, Slechte Tijden was de best bekeken laatste aflevering van het seizoen in 11 jaar tijd.

ANP Kippa
ANP Kippa

Dat laat een woordvoerster van RTL 4 weten aan BuzzE.

Ruim 1,8 miljoen kijkers schakelden in voor het spectaculaire seizoensslot van het RTL 4-programma. Het oude record stamde uit 2002. Het is sowieso een goede week voor GTST. De soap stond met de uitzending van vrijdagavond 6 dagen op rij op de eerste plek in de Dag Top 25 van Stichting KijkOnderzoek.

De traditionele cliffhanger bracht flink wat spektakel met zich mee. In de slotaflevering van vrijdag was te zien dat een van de inwoners van Meerdijk het vrijgezellenfeestje van Nuran niet overleefde. De parachute van dit onbekende slachtoffer ging niet open. Wie de doodsmak heeft gemaakt, is nog niet duidelijk.

Spring Levend

In de zomer hoeven fans van GTST zich niet te vervelen. Speciaal om de soaploze periode te overbruggen heeft RTL 4 samen met producent Endemol de app Spring Levend gemaakt. Daarmee kan de volgende zeven weken worden achterhaald welke personages de sprong zonder kleerscheuren zijn doorgekomen.

Het volgende GTST-seizoen gaat op 2 september van start, maar de echte liefhebbers kunnen al een week eerder ontdekken wat er precies is gebeurd. Op 23 en 24 augustus wordt de eerste aflevering van het nieuwe seizoen namelijk tijdens het evenement GTST Live getoond in het hart van de studio's.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen