ENT13 jun '13 16:55

Michael Jackson had geld van tour hard nodig

Auteur: ANP Nieuws

LOS ANGELES - Michael Jackson had het geld dat hij met zijn This Is It-tour zou gaan verdienen hard nodig.

EPA
EPA

De artiest wilde een huis kopen voor zijn kinderen, volgens muziekpromotor Randy Phillips van AEG. Phillips moest woensdag getuigen in de zaak rond Jacksons dood, zo meldt TMZ.

De zanger was volgens Phillips in tranen toen hij vertelde over de woonsituatie van zijn drie kinderen Paris, Prince en Blanket. Zij leefden volgens Michael als 'zwervers', tussen een huurhuis in Las Vegas en een hotel in Los Angeles. Hij wilde een 'thuis' voor hen en had al een droomhuis van 93 miljoen dollar op het oog. Phillips zou Jackson hebben verteld dat hij dit een belachelijk idee vond. Uiteindelijk huurde MJ het huis waar hij in stierf, voordat hij aan de tour kon beginnen.

AEG is aangeklaagd door Michaels moeder Katherine, die de concertpromotor schuldig acht aan de dood van haar zoon. Zij acht AEG verantwoordelijk, omdat de promotor Conrad Murray had aangenomen als arts voor Michael. Murray is inmiddels veroordeeld voor dood door schuld.

Twijfels

Uit e-mails zou blijken dat AEG al voor de aankondiging van de tournee twijfels had over de gezondheid van Jackson. "MJ zit dronken en teneergeslagen in zijn hotelkamer opgesloten", schreef Phillips vanuit Londen naar zijn baas in Los Angeles, vlak voordat de King of Pop de tour in een persconferentie zou aankondigen.

Phillips heeft in de getuigenbank verklaard dat hij die email schreef voordat hij Michael zelf gezien had en dat hij de artiest er achteraf meer katerig dan dronken uit vond zien. De promotor vindt verder dat Michael niet behandeld hoeft te worden als een drugsverslaafd kind. "Hij was een beschaafde, welbespraakte man van 50, die zelf de controle over zijn leven had. De man waar ik mee werkte was krachtig, aardig en vastbesloten", zei hij volgens New York Daily News.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen