ENT5 okt '13 00:32

Van Waardenberg: 'publieksprijs erg mooi'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Martin van Waardenberg (57) is erg blij met de diverse prijzen die zijn film 'De Marathon', ontving tijdens de uitreiking van de Gouden Kalveren.

ANP
ANP

Hij schreef het script samen met Gerard Meuldijk en vervulde een van de hoofdrollen.

"De publieksprijs is eigenlijk de prijs waar je het voor doet", zo vertelt hij aan Wilfried de Jong tijdens het Gala van de Nederlandse Film. "Ik was ook ontzettend blij met de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek, want dat is een prijs die onafhankelijk wordt gegeven." De acteur was voor de uitreiking begon licht teleurgesteld over het aantal nominaties van De Marathon. "We zaten er nauwelijks bij, dus dat viel tegen. Dus dit is erg welkom."

Van Waardenberg sprak over 'Een goed geslaagd project'. "Loenatik was ook erg geslaagd, maar dat is een jeugdfilm. Daar is niet zo veel kritiek op. Bij deze volwassen speelfilm is dat anders." De Rotterdammer wil zijn prijs aan niemand specifiek opdragen. "Mijn vader is al jaren dood en mijn moeder is dement. Ik ga de beeldje niet eens laten zien, ze weet niet eens wie ik ben!"

Hij is vooral blij voor zijn stad Rotterdam. "We hebben Rotterdam in ieder geval een beetje kunnen 'optillen'. Ook is het mooi dat het idee van deze film jarenlang is afgewezen, maar dat hij uiteindelijk toch werd gemaakt. Er zijn 27 versies geweest en het was nooit goed. Het stond ergens op een harde schijf stof te happen, tot Reinout Oerlemans ineens een kaartje gaf en zei 'Kom maar langs'.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen