ENT6 nov '13 07:48

'Het Diner gaat om mensen, gedrag en emoties'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Thekla Reuten las het boek Het Diner pas nadat ze het script van de gelijknamige film had gelezen.

ANP Kippa
ANP Kippa

Ze heeft veel bewondering voor de wijze waarop regisseur Menno Meyjes het boek heeft bewerkt. "De film is echt een verdichting van het boek", vertelt ze in Sp!ts.

Sommige lastige elementen zorgden er volgens haar voor dat het boek altijd als 'onverfilmbaar werd beschouwd'. Meyjes liet sommige van deze stukjes weg in de film en daarmee heeft hij het volgens Reuten fantastisch opgelost. "Hij heeft precies de kern eruit getild die het tot een film maakt. Mensen, gedrag en emoties."

Reuten speelt in de film het personage van Claire. Hierop kreeg ze al veel lovende reacties. Ze is de vrouw van Paul (gespeeld door Jacob Derwig). "Gisteren zei iemand dat hij pas halverwege de film, op het moment dat Paul zegt dat Claire empathie mist, dacht van: shit, dat is waar ook! Dat is het! Een groot compliment. Mooi dat die omslag zo laat komt bij de kijker.”

Dilemma

De film gaat over twee getrouwde stellen die samen zijn gekomen om te praten over een moeilijk dilemma. Namelijk wat doe je als ouder wanneer je zoon een misdrijf heeft gepleegd, zonder dat iemand daarvan weet? Ga je naar de politie om hem aan te geven, of doe je net alsof je neus bloedt?

Het andere stel wordt gespeeld door Daan Schuurmans en Kim van Kooten.

Gerelateerde artikelen