ENT4 okt '13 21:04

Laura Ponticorvo wint bokswedstrijd

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Laura Ponticorvo heeft vrijdagavond de bokswedstrijd tegen Zarayda Groenhart gewonnen.

ANP Kippa
ANP Kippa

De twee dames namen het tegen elkaar op in het programma Because I am a Girl Knock-Out!, dat aandacht vraagt voor meisjes in ontwikkelingslanden.

Laura en Zarayda namen het in drie rondes van anderhalve minuut tegen elkaar op. Laura kreeg in de eerste ronde een bloedneus te verwerken, maar bleef volhouden en stapte uiteindelijk als winnares uit de ring. Na drie rondes stond het 2-1 in haar voordeel.

Ponticorvo strijdt in de boksring tegen kindhuwelijken. ''Het maakt echt iets in mij los. Iets wat ik niet van mijzelf kende. Je krijgt de hele tijd tikken en dan komt er een soort van woede naar boven. Op zo’n moment denk ik echt aan die meisjes in ontwikkelingslanden. Want die hebben elke dag te maken met geweld'', aldus Laura.

Zarayda zet zich in voor de strijd tegen seksuele uitbuiting van jonge meisjes.''Ik had tijdens de training een moment dat ik dacht: wat de F… doe ik hier? Dat was toen ik de opdracht kreeg van de trainer om klappen te incasseren zonder iets terug te doen. Dat was een hele rare situatie. Je moet dat maar verdragen'', zegt Groenhart. ''Eerst was ik heel bang, maar toen kwam er heel veel woede. En toen dacht ik: dit zijn echt even die letterlijke klappen die ik moet incasseren voor die meisjes.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen