ENT29 jul '13 08:02

'Echt talent in Beste Singer-Songwriter'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - De deelnemers aan het programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland nemen het maandagavond tegen elkaar op in de finale van het tweede seizoen.

Giel Beelen. ANP Kippa
Giel Beelen. ANP Kippa

Presentator Giel Beelen maakt zich geen zorgen dat de kandidaten na het programma niet meer aan de bak komen. "Dit zijn de echte artiesten", vertelt hij aan het AD.

"Er is behoefte aan puurheid. Niets ten nadele van het talent uit The Voice, maar dat is gewoon een zangwedstrijd. Het heeft niets met kunst te maken", vervolgt Beelen. De 3fm-dj geeft toe dat de zender de nummers van de deelnemers graag draait en hen zo een duwtje in de rug geeft. "Maar ik heb in dat opzicht toch een soort dubbele pet op." Even overwogen ze daarom om het succesvolle nummer van deelneemster Maaike Ouboter maar niet te draaien. "Maar kom op: muziek is muziek! Je zou wel gek zijn om zo'n mooi nummer niet te draaien."

Nielson, die meedeed aan het eerste seizoen, is een van de bewijzen dat het programma een goede springplank kan zijn. Hij reist deze zomer ieder festival af. Net als zijn collega Douwe Bob, die het muziekprogramma vorig jaar won. "Ik deed mee aan het programma omdat het een charmante en losse show is waar ik echt mezelf mocht laten horen zonder enge contracten te moeten tekenen. En het bleek dat er dus behoefte is aan Nederlandse kwaliteitsmuziek", aldus Douwe Bob.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen