ENT11 jun '13 12:24

Knappe koppen op Lowlands

Auteur: ANP Nieuws

BIDDINGHUIZEN - Naast film, dans, literatuur en natuurlijk heel veel muziek biedt Lowlands zijn bezoekers ook altijd wat stof tot nadenken.

ANP
ANP

Onder de noemer Lowlands University nodigt het festival in samenwerking met Coolpolitics een aantal knappe koppen uit voor het geven van gastcolleges. Deze zomer slaan onder anderen Alexander Rinnooy Kan en Leo Kouwenhoven hun tenten op in de polder.

Festivalbezoekers kunnen van 16 tot en met 18 augustus hun hersens laten kraken tijdens vijf colleges over uiteenlopende onderwerpen.

Zo komt hoogleraar Economie & Bedrijfskunde Alexander Rinnooy Kan uitleggen waarom de Nederlandse technologie de meest geavanceerde ter wereld is. Hoogleraar Leo Kouwenhoven doceert over de wereld van de donkere materie, kwantumfysica en zwevende deeltjes.

Christine Mummery vertelt over het in een laboratorium fabriceren van harten en filosoof Hans Achterhuis filosofeert over de utopie van de vrije markt. Hoogleraar in de Grondslagen van de Wiskunde en Informatica Henk Barendregt geeft een college over de schoonheid van de wiskunde.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen