ENT10 nov '13 12:55

Sacha Baron Cohen zet show op stelten

Auteur: ANP Nieuws

LOS ANGELES - Sacha Baron Cohen heeft zaterdagavond de uitreiking van de Bafta Los Angeles Britannia Awards op stelten gezet.

EPA
EPA

Tijdens de uitreiking kregen allerlei bekende acteurs prijzen voor hun werk. Maar de aandacht ging toch vooral naar de komiek, bekend van onder meer Borat.

In het Hilton in Beverly Hills werden acteurs als George Clooney, Benedict Cumberbatch en sir Ben Kingsley in het zonnetje gezet. Het was erg druk, en in het publiek zaten mensen als Julia Roberts, Sean Penn en Salma Hayek. Julia zat aan tafel bij haar goede vriend George Clooney. De twee hadden het heel gezellig de hele avond en lachten veel terwijl ze af en toe elkaar handen beethielden.

Op een gegeven moment kreeg Sacha Baron Cohen de Charlie Chaplin Award for Excellence in Comedy uitgereikt door een bejaarde dame in een rolstoel. Zij werd aangekondigd als de oudst levende acteur die in het echt nog met Chaplin had gewerkt. Sacha begon te tapdansen, gooide de vrouw uit haar rolstoel en reed het hulmiddel van het podium af. Alles was uiteraard in scène gezet.

Film-familie

Andere acteurs namen hun award wat serieuzer in ontvangst. George Clooney kreeg de Stanley Kubrick-prijs en bedankte zijn ‘familie’ ervoor. “Ik sta erom bekend dat ik geen kinderen heb, maar ik heb wel een familie. Eentje van acteurs, regisseurs, schrijvers, managers, studio’s en journalisten.”

De show wordt zondagavond in de VS uitgezonden, meldt USA Today.

Gerelateerde artikelen