ENT21 nov '13 16:22

Jonge acteurs Felix en Brent sparen hun geld

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - De jonge acteurs Felix Osinga (11) en Brent Thomassen (13) uit de nieuwe jeugdfilm Mees Kees op Kamp, gaan heel verstandig met hun salaris om.

ANP Kippa
ANP Kippa

Ze geven het geld niet meteen uit aan een nieuwe spelcomputer of mobieltje, maar zetten hun centen op een spaarrekening.

Felix weet al precies waarvoor hij zijn salaris gaat gebruiken. ‘’Later wil ik aan de Technische Universiteit in Delft studeren.’’ Ook Brent heeft de centen niet meteen nodig. ‘’Ik heb al een nieuwe tv gekocht van geld dat ik verdiend heb met twee reclames.’’

Hoewel de beide jongens acteren leuk vinden, hebben ze hele andere plannen voor de toekomst. ‘’Ik wil graag architect worden, of industrieel ontwerper’’, zegt Brent ambitieus. Ook Felix wil die richting op.

Tobias en Sep

De beide jongens spelen de rollen van Tobias en Sep in de film Mees Kees op Kamp, die 8 december in première gaat. Het is een vervolg op Mees Kees, die ruim 600.000 bezoekers trok. In de nieuwe film gaat de klas van Tobias en Sep op kamp. Wanneer de strenge directrice Dreus onverwachts weg moet, krijgt de onervaren meester Kees de taak om het kamp in goede banen te leiden.

Felix speelt de rol van Tobias, die het moeilijk heeft omdat zijn vader is overleden. In de film zit een gevoelige scène waarin Tobias bij het graf van zijn vader staat. ‘’Ik vond het niet moeilijk om te spelen dat ik verdrietig ben. Ik dacht aan mijn eigen overleden opa en toen ging het vanzelf.’’

Komischer

Felix en Brent vinden de nieuwe film komischer dan de eerste editie. ‘’Er zitten meer grappen in’’, vindt Felix. Ook vonden ze het leuk dat ze in de tweede editie op kamp gingen. ‘’We waren veel buiten. Dat was veel actiever dan bij Mees Kees, toen we veel in het klaslokaal zaten.’’

School en werk was prima te combineren voor de beide jongens, omdat de opnames in de zomervakantie en in het weekend plaatsvonden. En de teksten vergden gelukkig niet veel voorbereidingstijd. ‘’Je hoeft vaak alleen korte zinnen te zeggen. Dat is niet zo moeilijk’’, legt Brent uit.

Felix en Brent zijn niet alleen elkaars beste vrienden in de film, maar ook in het echt kunnen ze het goed met elkaar vinden. Al kunnen ze niet zo vaak afspreken, doordat Felix in Rotterdam woont, en Brent in Barneveld.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen