ENT6 dec '13 00:38Aangepast op 6 dec '13 01:12

Wereld treurt om Nelson Mandela

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Zowel in binnen- als buitenland wordt bedroefd gereageerd op het overlijden van de Zuid-Afrikaanse oud-president Nelson Mandela.

EPA
EPA

Prinses Mabel van Oranje roept mensen op Mandela te eren en hun leven in te richten zoals 'Madiba' dat ook heeft gedaan.

Lieke van Lexmond valt de prinses bij. "Diep respect en bewondering voor deze intens bijzondere man. #NelsonMandela R.I.P.", tweet ze. Thomas Acda vraagt zich af of God denkt dat we het na 95 jaar nu wel alleen af kunnen. Kim Feenstra bedankt Mandela voor zijn inspiratie. Peter R. de Vries doet er nog een schepje bovenop: "Really The Greatest. #NelsonMandela".

Gordon denkt meteen aan zijn vrienden in Zuid-Afrika: "Madiba is niet meer, hij leeft voort in onze idealen! Een mens om nooit te vergeten! Sterkte voor al mijn zuid afrikaanse vrienden!". Stylist Maik de Boer vraagt zich af waarom de dood van Mandela hem zo raakt, terwijl Nielson zich irriteert aan de slechte grappen over Madiba. "Het weer huilt om de slechte grappen over Nelson Mandela..."

Buitenland

Ook in het buitenland is het overlijden van de 'vader van Zuid-Afrika' hét gespreksonderwerp. Gwyneth Paltrow: "'Your playing small does not serve the world'. #RIPMandela". Khloé Kardashian roemt Mandela vooral om zijn wijsheid. Victoria Beckham deelt op Twitter haar herinneringen aan de sympathieke Zuid-Afrikaan door foto's van haar en Mandela met de wereld te delen.

Justin Timberlake noemt Mandela een van de grootste leiders. "Dank u dat u ons de ware betekenis van medeleven heeft laten zien. Hopelijk heeft u nu rust", tweet hij.

Volgens Rihanna maakte Mandela mensen trots. Zo schrijft ze op Twitter: "En daarom zullen we altijd van u houden!"

Gerelateerde artikelen