ENT29 jul '13 15:16

Eye toont BBC-serie Top of the Lake op doek

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Bioscoop Eye in Amsterdam vertoont op zaterdag 14 september eenmalig de BBC-serie Top of the Lake op groot scherm.Het is zeer bijzonder dat een volledige serie van zeven afleveringen integraal in de bioscoop te zien is.

ANP
ANP

Het is zeer bijzonder dat een volledige serie van zeven afleveringen integraal in de bioscoop te zien is. De voorstelling begint om 11 uur ´s ochtends en duurt in totaal bijna acht uur. Na de eenmalige vertoning verschijnt de reeks 17 september op dvd en blu-ray.

De prestigieuze BBC-serie van regisseur Jane Campion (The Piano) vertelt over een zwanger tienermeisje dat spoorloos verdwijnt. Een jonge onverschrokken vrouwelijke rechercheur (Elisabeth Moss) werpt zich op de mysterieuze en gecompliceerde zaak. Hierbij krijgt zij het aan de stok met de vader van het meisje, een beruchte crimineel (Peter Mullan), en de leidster van een spiritueel vrouwenkamp in de stad (Holly Hunter).

Top of the Lake ontving lyrische recensies. Critici vergeleken de zevendelige reeks qua sfeer en thematiek al veelvuldig met cultserie Twin Peaks van regisseur David Lynch. De reeks ontving inmiddels acht Emmy-nominaties, onder meer voor beste serie, beste vrouwelijke hoofdrol, beste mannelijke bijrol, beste regie en beste scenario.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen