ENT6 nov '13 08:46

Leontien van Moorsel start hulpcentrum

Auteur: ANP Nieuws

ZEVENHUIZEN - De droom van Leontien van Moorsel komt uit.

Leontien van Moorsel samen met Jan Smit. ANP Kippa
Leontien van Moorsel samen met Jan Smit. ANP Kippa

De oud-wielrenster opent half 2014 het Leontienhuis, een inloophuis voor jongeren met eetstoornissen. Leontien, die zelf acht jaar van haar leven worstelde met anorexia, legt aan het AD uit hoe ze op het idee kwam.

"Iedereen deelde lief en leed met mij, omdat ze wisten: zij begrijpt het." Ze sprak veel met anorexiapatiënten. "Gewoon bij mij thuis aan de keukentafel. Soms wel vier avonden per week", aldus Leontien. Tot het moment waarop haar man zei dat dit niet langer zo kon. "Michael zei: 'Dit is te gek, we hebben ook nog een eigen leven, een pracht van een dochter'. Toen ontstond bij ons het idee een centrum te openen."

Leontien vond een mooie boerderij in Zevenhuizen voor de kliniek. "Er komen gespreksgroepen en verwendagen. Want het is zo belangrijk af en toe eens met gewoon iets leuks bezig te zijn en niet alleen maar met die voeding en dat gewicht."

Van Moorsel vertelt in de krant dat zij de eetstoornis voorgoed achter zich heeft gelaten. "Dat is een ferme uitspraak, want bij elke verslaving sluimert het gevaar van een terugval. Toch durf ik hem aan", weet Leontien zeker. Een paar jaar geleden verloor ze haar beste maatje en in die lastige tijd viel ze niet terug. "Voor mij het bewijs: ik ben 100 procent genezen."

Gerelateerde artikelen