ENT2 okt '13 06:48

Vjèze Fur wil r&b-plaat maken

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Vjèze Fur is veelzijdig.

ANP Kippa
ANP Kippa

Zowel buiten als binnen de muziek. Hij is rapper van De Jeugd van Tegenwoordig, maar is niet te beroerd zo nu en dan een nootje te zingen. "Het zingen gaat me soms makkelijker af dan het rappen."

In De Volkskrant vertelt Freddy Tratlehner, zoals hij eigenlijk heet, dat hij graag nog eens een r&b-plaat zou willen maken, waarbij het zingen goed van pas zou komen. "Iets in de stijl van een Robin Thicke of Jodeci maar dan wel met Bas Bron op toetsen."

Lichtend voorbeeld voor Tratlehner, wat r&b betreft, is R. Kelly. "Ik ben gek op R. Kelly. Ik hoor door zijn muziek dat Disneyachtige dat alles wel weer goed komt. Met altijd genoeg oprechtheid om door die theatrale kitschmuur te breken."

Als voorbeeld noemt Tratlehner het album Trapped in The Closet (vanaf 2005). "Het is niet echt een album maar een 'internet-r&b-opera' in 48 afleveringen. R. Kelly moet zich aan het begin in de kast verstoppen omdat de man thuiskomt van een dame met wie hij mee naar huis is gegaan. Als zijn telefoon gaat, wordt hij gesnapt. De eerste zestien delen vormen, vind ik, een onbegrepen meesterwerk. Daarna raakt hij gevangen in zijn eigen absurde insanity."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen