ENT4 okt '13 23:20Aangepast op 5 okt '13 00:38

Jaimie en Jan winnen Elite Model Look 2013

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - De 16-jarige Jaimie de Jong uit Eefde en de 17-jarige Jan Francken uit Etten-Leur zijn vrijdagavond winnaars geworden van de Elite Model Look 2013.

ANP
ANP

Uit negenhonderd meisjes en tweehonderdvijftig jongens werden van elke sekse tien finalisten uitgekozen, die in The Harbour Club in Amsterdam streden om de titel van Nederland.

Winnares Jaimie de Jong krijgt een eenjarig contract met het Nederlandse modellenbureau. Ze gaat daarnaast op 27 november Nederland vertegenwoordigen met 59 andere modellen bij de Wereldfinale van Elite in Shenzen, China. “Ik ben overdonderd”, aldus het model.

De jury, waaronder styliste Danie Bles en kapper Rob Peetoom, was unaniem in haar oordeel over Jaimie. “Ze heeft de wenkbrauwen van Cara Delevigne, de jukbeenderen van Daphne Groeneveld en een beetje het chagrijn van de crisis om haar mond.”

Voor het eerst deden ook jonge mannen mee aan de Elite Look 2013. Jan Francken won een driejarig contract met Elite Model Nederland. Volgens jurylid Sven Grüber van Elite heeft hij de gelaatstrekken van een engel. Francken zelf had nooit gedacht dat hij zou winnen. “Maar ik ben er heel blij mee.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen