ENT4 nov '13 05:41

BN'ers halen tonnen op voor kindprostituees

Auteur: ANP Nieuws

BLARICUM - Bekende Nederlanders hebben zondag in Blaricum hun spullen of gezelschap laten veilen om jonge meisjes in de kinderprostitutie te helpen.

Dj Armin van Buuren. ANP KIPPA
Dj Armin van Buuren. ANP KIPPA

Dat maakte de stichting Free a Girl maandag bekend. Dankzij een aantal opvallende donaties van BN'ers kon in totaal ruim 307.000 euro worden opgehaald.

Mensen bleken bereid forse bedragen neer te tellen voor opvallende en minder opvallende spullen van BN'ers. Zo ging de koptelefoon van dj Armin van Buren voor 1800 euro onder de hamer. Een weekendje Ibiza met componist John Ewbank, bekend van onder meer het Koningslied, leverde 14.000 euro op.

Ook betaalde iemand 28.000 euro om tijdens het WK in Brazilië de hand te schudden van bondscoach Louis van Gaal. Bij die zogeheten 'meet and greet' is overigens wel een volledig arrangement inbegrepen. Een bieder had verder 22.000 euro over om zangeres Glennis Grace in zijn of haar huiskamer te laten optreden.

Volgens Free a Girl, het voormalige Stop Kindermisbruik, wordt het geld gebruikt bij het bevrijden, opvangen en rehabiliteren van meisjes uit de kinderprostitutie. De stichting zou sinds de oprichting in 2008 duizenden kinderen hebben geholpen in landen als bijvoorbeeld India, Thailand en Cambodja.

Gerelateerde artikelen