ENT19 nov '13 08:51

Sneeuw spelbreker op set Mannenharten

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - De strenge winter van afgelopen jaar heeft het de makers van de film Mannenharten niet gemakkelijk gemaakt.

ANP Kippa
ANP Kippa

Vooral de sneeuw kwam ongelegen, vertelt actrice Georgina Verbaan.

Hoewel sneeuwvlokken wel passen bij de kerstsfeer in de romantische komedie, bezorgde sneeuw de cast ook kopzorgen. Georgina: "Regelmatig stopten we met draaien en riep iemand ‘Oh jongens, het sneeuwt weer. Ik herinner me nog een dag dat het door tijdsgebrek niet lukte een scène af te maken. Dat moesten we de volgende dag doen, maar toen lag het hele land plat door sneeuw. Dus stonden mensen van de crew alleen maar te scheppen en te scheppen en te vegen. De laatste stukjes sneeuw werden zelfs weggebrand tot er niets meer overbleef en het leek alsof het geregend had, dat was best een gedoe."

"Zonde uiteraard, want verse sneeuw is natuurlijk prachtig, maar het paste niet in de scène, dan was die niet meer continu", vult haar tegenspeler Teun Kuilboer aan.

Zoontje

Georgina speelt in de film een verkoopster in een dierenwinkel. Deze Suzanne is de ex van Frank, een rol van Kuilboer. "Samen hebben ze een zoontje", vertelt Georgina. "Daar maakt ze zich best zorgen om, omdat hij ook wel agressieve trekjes heeft, net als zijn vader, een kort lontje. Zij kiest voor een ander leven, gaat niet per se op zoek naar een nieuwe liefde. Misschien komt het weer op haar pad."

In tegenstelling tot andere actrices in de film, zoals Katja Herbers en Liliana de Vries, hoefde Georgina Verbaan tijdens de opnames niet uit de kleren. Georgina: "Ik had een rol tussen de cavia’s, in een schort. Het is mij eerlijk gezegd niet eens opgevallen dat er naakt zit in de film. Goed, een beetje naakt, daar is toch niks mis mee?"

Playboy

Kuilboer: "Ik vind het ook wel meevallen, in de film Deal van Eddy Terstall was ik letterlijk de halve film naakt." Georgina: "Ik roep trouwens altijd wel heel stoer dat er niets mis is met naakt, maar ik ben nog nooit naakt gegaan voor een film. Ja, alleen voor Playboy." De actrice voegt daaraan toe dat ze naaktscènes overigens niet als een drempel zou beschouwen om ja te zeggen tegen een rol. "Het hoort erbij. Mannenharten is een liefdesromcom, daar wordt ruzie in gemaakt, gegeten en in gevreeën. Het is net het echte leven, alleen wel beter uitgelicht."

Georgina is volgend voorjaar op het witte doek te zien in Hartenstraat van Sanne Vogel. Momenteel is ze wekelijks op televisie te zien in de tv-serie Verliefd op Ibiza. Mannenharten draait vanaf donderdag 28 november in de bioscopen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen