ENT1 jun '13 10:22

Laura Jansen had moeilijke jeugd

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM - Laura Jansen had het niet makkelijk vroeger, vertelt de zangeres zaterdag in Trouw.

ANP Kippa
ANP Kippa

De zangeres leed onder de scheiding van haar ouders en werd gepest.

“Ik heb mij zó bedreigd gevoeld dat ik dacht dat ik er aan zou gaan; dat ze er echt op uit waren om mij te doden”, vertelt ze over de pesterijen. “Geschopt, bespuugd, op school in lockers geduwd.”

“Toen ik op mijn twaalfde van Amerika naar Nederland verhuisde ben ik op de geitenboerderij in Scheveningen door drie meisjes helemaal in elkaar geslagen. Ik heb me wel verdedigd, had er wel vier handen vol haar bij hen uitgetrokken, maar uiteindelijk hebben zij gewonnen. Ik hield er drie gebroken ribben aan over.”

De zangeres van Wicked World en Use Somebody begrijpt nu dat het niet aan haar lag, zegt ze. “Ik heb al heel lang een lieve therapeut met wie ik dit soort dingen vaak heb besproken. Ze heeft me op een keer aangeraden om alle voorvallen op te schrijven. Het werd een behoorlijk pak papier.”

Ze heeft geleerd om tien seconden te wachten in situaties waarin ze een agressieve opwelling krijgt of angstig wordt, en te bedenken waar dat gevoel vandaan komt. "O, wacht even, je denkt dat mensen je pijn willen gaan doen. Reageer op dát gevoel en kijk dan nog eens naar wat er werkelijk aan de hand is."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen